Sterk collectief ondertekent convenant 'Ouderen en toekomstbestendig wonen'

11 april 2024

Diverse partijen uit de hypotheken(advies)branche hebben afgelopen vrijdag het convenant 'Ouderen en toekomstbestendig wonen' ondertekend. Het doel: ouderen helpen om passend te blijven of te gaan wonen. Naast Harrie-Jan van Nunen MFP was ook Minister Hugo de Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij het tekenmoment aanwezig. 

Veel geldverstrekkers en hypotheekadviespartijen hebben samen met NHG en Vereniging Eigen Huis op 5 april hun handtekening onder dit convenant gezet. Zo ook Harrie-Jan van Nunen MFP, Directeur Product en Innovatie Hypotheken bij Veldsink Groep. Dit deed hij natuurlijk namens alle bedrijfsonderdelen binnen de groep waaronder dus VCN en haar hypotheekformules (De Financiële Makelaar, Financieel Support Nederland en United Capital), Veldsink Advies, NBG en Van Bruggen Adviesgroep.

Passend wonen
De hypothekenbranche stelt zich met dit convenant ten doel om ouderen (specifiek: 55-plussers) te helpen om passend te blijven of te gaan wonen. Dit door hen tijdig inzicht te geven in hun (financiële) mogelijkheden op het gebied van wonen, verhuizen en hypotheken.

Het convenant komt voort uit het financieel actieplan dat onderdeel uitmaakt van het programma Wonen en zorg voor ouderen. Met dit programma willen het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Volksgezondheid, Welzijn en Sport een fikse inhaalslag maken op het gebied van geschikte woningen voor ouderen.

Voorleggen bij De Financiële Makelaar
Ben je als adviseur op zoek naar een goede oplossing voor jouw klant op leeftijd? Wij bieden verschillende producten aan die specifiek gericht zijn op senioren, zoals bijvoorbeeld de Seniorenhypotheek van BLG Wonen of de 55+ Hypotheek van NIBC. Wil je sparren over wat een goede oplossing zou zijn voor jouw klant? Neem dan contact op met voorleggen@definancielemakelaar.nl

Klik hier voor meer informatie over onze Voorlegdesk en stel je vragen vooral aan onze collega's.

Benieuwd wat VCN voor jouw kantoor kan betekenen?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in 
om te kijken wat de mogelijkheden zijn.