Schade


Schade

Schades zijn nooit fijn. Maar als intermediair kun je bij de afhandeling wel het verschil maken voor jouw klanten. Daarin staan de schadebehandelaars van VCN verzekeringen naast je. We ontzorgen je niet alleen snel en goed bij het afhandelen van schades, maar doen ook alles om jouw klantrelaties te beschermen. 

En wil je helemaal geen omkijken hebben naar schades? Dan nemen onze schade-assistenten het klantcontact over.


Waarom  andere assurantie-adviseurs kiezen voor VCN verzekeringen

Persoonlijk contact met het schadeteam

Wat betekent deze clausule, waar vind ik in de voorwaarden of een schade gedekt is, kunnen jullie meekijken of mijn dossier compleet is? Je kunt met al je vragen terecht bij een vast team van ervaren schadebehandelaars. Zonder wachtrijen en telefonische keuzemenu’s. Bij complexe schades door bijvoorbeeld brand of lekkage staan we naast je. We nemen het regelwerk over en zorgen dat snel de juiste schade-experts worden ingeschakeld.

Snelle schadeafhandeling

Is je schadedossier compleet? Dan vindt de beoordeling én eventuele schade-uitkering bijna altijd binnen 1 werkdag plaats. We hebben namelijk ruime bevoegdheid om in volmacht schades af te handelen voor verzekeraars. En moeten we toch naar de verzekeraar? Dan hebben we directe lijntjes met de specialisten daar, waardoor jouw klanten snel duidelijkheid hebben.

Schadebeoordeling met de menselijke maat

Kleine lettertjes. We zitten er elke dag met onze neus in, maar niet om te zoeken naar mogelijkheden om schadeclaims van jouw klanten af te wijzen. We staan voor een faire, eerlijke beoordeling van schadedossiers waarbij jouw klanten krijgen waar ze recht op hebben. Als we een claim afwijzen, leggen we dat altijd in begrijpelijke taal en met verwijzingen naar de voorwaarden uit. Zodat jij je klanten goed kan informeren.


Onze volmachten

Geen omkijken naar schades met behulp van onze schade-assistenten

Kom je door ziekte, piekdrukte of personeelsverloop tijdelijk niet toe aan het samenstellen van schadedossiers? Of wil je met jouw kantoor liever helemaal focussen op het adviseren van klanten? Kies dan voor het onderdeel Schade-assistent. Onze specialisten fungeren daarbij als schade-assistent voor jouw kantoor. Ze schakelen onder jouw kantoornaam rechtstreeks met klanten. Wat is er gebeurd, welke stukken zijn er nodig voor de verzekeraar en wat kunnen jouw klanten de komende tijd verwachten? Het managen van verwachtingen en behoud van de klantrelatie staat daarbij centraal. Via VEA (volmacht) of ANVA (provinciaal) monitor je makkelijk de voortgang van schadedossiers. Je ziet precies wanneer we gebeld of gemaild hebben en wat we met jouw klanten besproken hebben. Je betaalt voor Schade-assistent een vast bedrag per dossier.

Vraag informatie aan over Schade-assistent

Eenvoudig online schade melden bij VCN

Bij VCN begrijpen we het belang van een soepel schadeafhandelingsproces. Daarom bieden we zowel jou als adviseur als jouw klanten een handige manier om online schade te melden via ons digitaal schadeformulier. Hiermee kunnen verzekerden op elk moment van de dag schade melden, zelfs buiten de gebruikelijke kantooruren.

De procedure begint bij de adviseur, die de melding eerst beoordeelt voordat deze naar VCN wordt doorgestuurd. Dit betekent dat jij als adviseur de volledige regie hebt en kunt zorgen voor een vlotte afhandeling van schadeclaims. Onze online schademeldingsfunctionaliteit is niet beperkt tot VCN-polissen. Je kunt het toepassen voor een breed scala aan klanten, waardoor het een waardevolle aanvulling vormt op jouw dienstverlening. 

Jouw klanten kunnen eenvoudig toegang krijgen via jouw website. of je kunt hen een vooraf ingevulde e-mail sturen. Voor meer informatie staan onze relatiemanagers en de medewerkers van de schade-afdeling altijd voor je klaar om je verder te helpen.

Over VCN verzekeringen

VCN verzekeringen is één van de grootste onafhankelijke serviceproviders van Nederland. Met ons team van ervaren en enthousiaste medewerkers bieden we dagelijks meer dan 1200 assurantieadviseurs oplossingen en ondersteuning op het gebied van particuliere verzekeringen en zakelijke verzekeringen. Dat doen we sinds 1993 op onze kenmerkende manier: ondernemend, persoonlijk en oplossingsgericht. Naast ons uitgebreide verzekeringsaanbod kunnen we jouw kantoor bovendien ook ontzorgen met onze aanbod in hypotheken en kredieten. Alles in één VCN!