“Met het VCN-model blijft er meer tijd over voor de klant”

“Ik ben ooit op 17-jarige leeftijd bij VCN begonnen als stagiair. We zaten toen nog in Oirschot en waren nog piepklein. Er werkten hooguit tien medewerkers, meer niet. Ik volgde destijds een opleiding MEAO Bank en Verzekeringen. Kennelijk beviel ik goed, want na mijn stage mocht ik blijven.”

Aan het woord is Paul Schilders, inmiddels 40 jaar oud. Paul woont in Middelbeers, is getrouwd met Lieke en samen hebben ze twee kinderen, Lina en Lars. Met name noemenswaardig over zijn privéleven is dat dat hij, hoewel woonachtig in PSV-gebied, een fervent aanhanger is van Ajax.

Business Partner

Sinds begin dit jaar is Paul werkzaam als Business Partner Particulier. “De functie van Business Partner is nieuw. In deze rol ondersteunen wij klanten met specifieke vak- en productkennis. Bij mij ligt de focus op particuliere dienstverlening en processen. Samen met andere afdelingen werken wij continu aan de verbetering van onze propositie. Daartoe behoort behalve de dienstverlening aan het intermediair, het zorgen voor gemak, voor goede communicatie, ook de inkoop van verzekeringen, zodat het schap bij de kantoren goed gevuld is. Verder ondersteun ik kantoren om hun processen te verbeteren. Dat doe ik, onder andere, met de introductie en optimalisatie van het VCN-model.

Alles vanuit één systeem

Kort gezegd komt het VCN-model er op neer dat een intermediair met ons samenwerkt vanuit één klantsysteem, waardoor we dubbele handelingen uit het proces halen. Daardoor is de adviseur minder tijd kwijt aan zijn administratie en is er meer tijd voor de klant”, zo is Paul zijn stellige overtuiging. “Met het VCN-model gaat het kantoor, samen met ons, werken vanuit één klantdossier, één polisdossier en één schadedossier. Het kantoor heeft minder polisadministratie en hoeft geen prolongatiewerkzaamheden meer te verrichten, zelfs niet voor zijn eigen provinciale agentschappen. Ook lift de adviseur met het VCN-model automatisch mee in de verdere digitalisering.”

Het begint met een foto

Enthousiast vertelt Paul over hoe hij te werk gaat: “Als een intermediair kenbaar maakt belangstelling te hebben voor het VCN-model, begint mijn werk als Business Partner eerst met het maken van een ‘foto’. Dit staat synoniem voor het bekijken van de actuele situatie: Hoe zijn de bedrijfsprocessen en op welke wijze is het huidige bedrijfsmodel momenteel ingericht? Heeft het kantoor een eigen systeem? Hoe betrouwbaar is de informatie in dat systeem? En waar wil de adviseur naartoe; wat wil hij bereiken? Die doelen monden uit in een concreet voorstel. Dezelfde ‘foto’ maken we dan een jaar later weer. Op die manier kan de adviseur heel duidelijk zien op welke bedrijfsonderdelen hij is gegroeid/verbeterd.”

Voor wie

“In principe hebben alle kantoren baat bij het VCN-model, maar de voordelen zijn het grootst bij traditioneel werkende kantoren, vaak nog zelf incasserend, die nu bijna alles zelf doen. Maar ook kantoren, die nog niet in één systeem hun klantbeeld opbouwen, zijn erg gebaat bij het VCN-model.”

Concluderend kan worden gesteld dat het VCN-model op meerdere vlakken heel veel voordeel kan opleveren. Meer weten? Neem dan contact op met jouw relatiemanager of met Paul Schilders: pschilders@vcn.nl.

Benieuwd wat VCN voor jouw kantoor kan betekenen?

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in 
om te kijken wat de mogelijkheden zijn.