Unieke samenwerking tussen VCN en Capsearch maakt bedrijfsfinanciering sneller mogelijk

21 april 2023

Fintech-onderneming Capsearch en VCN slaan de handen ineen. Meer dan 1.400 aangesloten hypotheekadviseurs kunnen ondernemers nu sneller en doeltreffender helpen bij het vinden van een zakelijke financiering.

De groeiende adviesmarkt voor zakelijke financieringen biedt kansen voor het intermediair. Mede daarom gaan VCN en Capsearch met elkaar in zee om een unieke oplossing te bieden aan de aangesloten intermediairs bij De Financiële Makelaar, United Capital en Financieel Support Nederland. Zij kunnen vanaf nu ondernemers helpen bij het vinden van een passende zakelijke financiering. Een vertrouwd lokaal gevestigde adviseur is voor een ondernemer een voor de hand liggende keuze voor een advies over bedrijfsfinanciering. Het platform Capsearch koppelt vraag en aanbod in de financieringsmarkt.

Ondernemers slagvaardig verder helpen
Harrie-Jan van Nunen, directeur van VCN Hypotheken: “Particulier en zakelijk financieel advies, het is eigenlijk een hele logische combinatie. Een ondernemer moet niet alleen voor zijn of haar gezinsleven financiële keuzes maken, maar ook binnen zijn bedrijf. Bovendien is de tijd waarin een ondernemer bij een grootbank een vaste relatiemanager had verleden tijd. Rondom de zakelijke financieringsaanvraag moeten ondernemers nu dus veel zaken zelf regelen. Veelal ontbreekt hiervoor bij een ondernemer de kennis en tijd. Er is een woud aan financiers. Dat laatste maakt het voor een mkb-ondernemer lastig te weten bij wie je moet zijn. Ik zie daarom dat er meer behoefte is aan advies en begeleiding. De adviesmarkt voor mkb-financieringen is groot en biedt enorme kansen voor het intermediair. Daarom ondersteunen wij het intermediair op dit gebied.”

Innovatieve technologie en financiële kennis combineren
Arjan Buis, directeur en medeoprichter van Capsearch: “Wij merken dat een hypotheekadviseur vaak al beschikt over uitgebreide gegevens over de ondernemer en zijn bedrijf. Informatie die nodig is om een aanvraag aan een financier te kunnen voorleggen. Het is dus een logische stap dat een hypotheekadviseur een ondernemer verder helpt bij het aantrekken van een zakelijke financiering. Het enige waar ze vaak minder ervaring in hebben is het interpreteren van en betekenis geven aan jaarcijfers. En die ervaring is cruciaal om te bepalen welke financieringsoplossing het beste past. Capsearch heeft de kennis en ervaren specialisten in huis om adviseurs, aangesloten bij De Financiële Makelaar, United Capital en Financieel Support Nederland, verder te helpen bij het vinden van de ideale financieringsstructuur en juiste geldverstrekker(s). Onze specialisten helpen een adviseur als eerste met het toetsen van de haalbaarheid van het vraagstuk. Een ondernemer wil snel weten of zijn investeringsplannen te financieren zijn. We starten daarom als eerste met een vrijblijvende korte analyse en schetsen de mogelijkheden voor een financiering voor een ondernemer. Daarna zoeken we met onze eigen adviessoftware naar de juiste match met een of meerdere financiers. We leveren een bijdrage aan het moderniseren van de vaak nog ouderwetse opererende financieringsmarkt. Dat doen we door innovatieve technologie en financiële kennis van specialisten in te zetten op een vernieuwende manier.”

Over VCN 
VCN heeft met De Financiële Makelaar de beste serviceprovider voor het intermediair in huis op het gebied van (verhuur)hypotheken, woonhuis- en bedrijfsfinancieringen, bankgaranties, inkomensanalyses en verduurzamingsoplossingen. De organisatie bestaat verder nog uit de formules: United Capital en Financieel Support Nederland. Met het breedste aanbod en als persoonlijk betrokken kennispartner zetten zij nu de volgende stap in hun dienstverlening. Hiermee zijn adviseurs verzekerd van het beste aanbod voor hun klant.

Alles over Capsearch
Met een eigen platform voor mkb-financieringen brengt fintech-onderneming Capsearch vraag en aanbod bij elkaar. Met adviessoftware stelt een adviseur een professionele aanvraag voor een bedrijfsfinanciering samen. Een aanvraag kan een adviseur direct naar verschillende financiers sturen. Meer dan 50 mkb-financiers zijn aangesloten. Van banken tot crowdfunds en van lease- tot factoringmaatschappijen. Met advisory services ondersteunen hun specialisten het intermediair in het advieswerk aan ondernemers.

Benieuwd hoe we jou als partner kunnen ondersteunen?

Laat je persoonlijk adviseren door één van onze medewerkers en neem vrijblijvend contact met ons op.