Inkomensanalyse voor ondernemers

Iedere hypotheekverstrekker stelt het toetsinkomen van zelfstandig ondernemers op een andere manier vast. Wil je een ondernemer die bij jou aan tafel zit vooraf zekerheid bieden over de haalbaarheid van zijn of haar hypotheek? Kies dan voor een inkomensanalyse door VCN hypotheken. Dat is ook mogelijk als je de hypotheek via een rechtstreekse aanstelling afsluit. De inkomensanalyse is bovendien makkelijk om te zetten in een inkomensverklaring.

Intakeformulier


Waarom regel je een inkomensanalyse via VCN?

Scherp tarief

Je hebt al een inkomensanalyse voor 185 euro. En sluit je de hypotheek af via één van onze formules? Dan krijg je korting op de inkomensanalyse.

No cure, no pay

Scoort een bank minimaal vier sterren als het gaat om de voorspelbaarheid van de analyse? Dan bieden we een no cure, no pay-garantie.

Voorbespreekdesk

Spar voor je adviesgesprek met onze ervaren hypotheekspecialisten. Zo kan je zelfstandig ondernemers nog gerichter adviseren.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een Inkomensanalyse voor een ondernemer bedragen € 185. Per extra onderneming bedragen de kosten € 95. De kosten zijn vrij van btw. Hieronder tref je een overzicht aan met daarin de tarieven van de Inkomensanalyse + vaststelling of alleen een vaststelling.

Aantal ondernemingen

Inkomensanalyse + Inkomensverklaring (IKV)

IKV (zonder analyse)

IKV i.c.m. hypotheek bij één van onze formules

1

€ 185.- + € 60.-

€ 185.-

€ 100.-

2

€ 280.- + € 120.-

€ 280.-

€ 200.-

3

€ 375.- + € 180.-

€ 375.-

€ 300.-

4

€ 470.- + € 240.-

€ 470.-

€ 400.-

5

€ 565.- + € 300.-

€ 565.-

€ 500.-

Binnen 48 uur zekerheid over het toetsinkomen

De inkomensanalyse laat per bank zien of ze jouw klanten willen financieren en met welk toetsinkomen ze daarbij rekenen. Je krijgt daarbij een toetsinkomen voor hypotheken met en zonder NHG. In de analyse lees je ook hoe banken omgaan met rekeningcourantverhouding. Zo kan je samen met jouw klant afwegen bij welke bank je de aanvraag doet. Na de online betaling ontvang je de inkomensanalyse binnen 48 uur.

Betrouwbaarheid van de inkomensanalyse

De inkomensanalyse is en blijft een voorspelling. De bank waar je de hypotheekaanvraag indient, zal uiteindelijk zelf het toetsinkomen (laten) vaststellen. Aan de hand van sterren zie je hoe groot de kans is dat ze daarbij uitkomen op het toetsinkomen van de analyse. Vanaf een score van 4 sterren biedt VCN hypotheken een No Cure, No Pay-garantie. Wijst de bank de hypotheek af omdat het toetsinkomen onjuist berekend is? Dan krijg je de kosten van de inkomensanalyse terug. Bij 5 sterren kun je aanvullend een inkomensvaststelling aanvragen. De bank volgt dan gegarandeerd het toetsinkomen dat uit de analyse komt. Aan deze inkomensvaststelling zijn extra kosten verbonden.

Onze partners

Benieuwd hoe we jou als partner kunnen ondersteunen?

Laat je persoonlijk adviseren door één van onze medewerkers en neem vrijblijvend contact met ons op.