PHP Developer (Medior / Senior)

You are here

PHP Developer (Medior / Senior)
40 uur per week

Ben jij het ontwikkeltalent waar wij naar op zoek zijn?

VCN ontwikkelt haar eigen software voor financiële advieskantoren waarmee alles met betrekking tot verzekeringen geregeld kan worden. Het hele proces van een eerste berekening / advies tot het afhandelen van schades wordt door onze systemen gedaan. Meer dan 900 advieskantoren maken hiervan gebruik en zorgen voor een miljoenenomzet via ons online kanaal. De rol van de verzekerde wordt hierin steeds prominenter; schade melden via een mobiele site / app, even snel een reisverzekering afsluiten, etc.

Een ogenschijnlijk simpel en misschien wel saai product (verzekeringen) komt op onze afdeling tot leven door de verscheidenheid aan systemen die een rol spelen in dit proces en de manier waarop we deze systemen tot en volwaardig modern geheel combineren. Een systeem waar zowel onze collega's bij VCN als onze klanten tegelijkertijd intensief gebruik van maken.


Onze afdeling

Deze online software ontwikkelen we op Afdeling Development. Onze afdeling bestaat uit twee hechte, informele agile teams: TEAM ENGINE & TEAM APPLICATION. Elk team heeft eigen specialiteiten, werkzaamheden en verantwoordelijkheden. De teams worden uiteraard ondersteund door allerlei domeinexperts binnen onze organisatie, we kunnen tenslotte niet alles weten. Er is een gezonde mix tussen ervaren developers en instappers. Veel hebben een HBO / WO ICT opleiding als achtergrond, maar we hechten meer waarde aan iemands intelligentie, skills en ervaring dan een opleiding.


Ontwikkeling

We werken gestructureerd (en deels geautomatiseerd) met o.a. code reviews per issue branch, testing en voortdurende deployments zonder downtime. De code reviews zorgen ervoor dat er veel kennisdeling is, onze eigen WIKI draagt daar natuurlijk ook aan bij.

We ontwikkelen op sterke PCs met Linux, PHPStorm, IntelliJ IDEA, GIT en docker containers waardoor je veilig kunt ontwikkelen op een omgeving die nauwkeurig overeenkomt met de productieomgevingen. In overleg met het team zijn flexibele werktijden geen probleem. Een goed functionerend team is voor ons topprioriteit. Dat betekent dat wij het belangrijk vinden dat jij lekker in je vel zit én goed in het team ligt. Er is naast een "niet zeuren, maar werken" mentaliteit, ook veel gezelligheid op onze afdeling. Regelmatig hebben we een gezellige bordspellenavond en uiteraard hebben we ook een paar keer per jaar een leuk teamuitje.


Wat bouwen we?

Onze systemen zijn sterk webservice gericht en worden zo ontwikkeld dat ze schaalbaar zijn. Dat is noodzakelijk vanwege onze visie en de sterke groei die we doormaken. Denk aan formuliersystemen, data processing, workflowsystemen, communicatiekanalen, visualisatie, progressive webapps etc.

We maken hierbij o.a. gebruik van de volgende technieken en talen: PHP7, JAVA, Javascript, HTML5, CSS3, ReactJS, Websockets, MongoDB, RethinkDB, MySQL, Memcache, SOAP, JSON-RPC, REST, Job queues. We proberen hierbij altijd veel belovende, volwassen en goed onderhouden systemen te gebruiken in plaats van zelf opnieuw het wiel uit te vinden. Tegelijkertijd houden we ervan om ook nieuwe dingen zelf te ontwikkelen als we vinden dat iets eenvoudiger, sneller en/of beter kan.


Hoe bouwen we het?

 • We houden ervan om nieuwe dingen te leren;
 • we houden ervan om eenvoudige, herhalende taken te automatiseren;
 • we werken graag in kleine, heldere stappen (agile);
 • we hebben & ontwikkelen tegelijkertijd wel een lange termijn visie;
 • we houden van overzichtelijke componenten met een duidelijke taak;
 • we lossen de echte problemen op (niet de symptomen).


Uitdagingen

Enkele uitdagingen die we hebben:

 • Semantic versioned formulieren en rekenregels (modellen en logica);
 • semantic versioned webservices, samenwerking, monitoring en onderhoud;
 • verwerking van grote (terabytes) hoeveelheden data die het liefst realtime beschikbaar moeten zijn;
 • bedrijfsmatige (interne) processen analyseren en daarbij het werkelijke probleem oplossen op een overzichtelijke, flexibele en onderhoudbare manier;
 • innovatieve oplossingen ontwikkelen voor grote problemen op een agile manier.


Wat bieden we?

In een informeel agile team gave dingen ontwikkelen met een salaris dat bij je past en meegroeit met jouw groei. Omdat het een zelfsturend team is, is er veel ruimte voor jouw inbreng. We kijken 2x per jaar samen met jou naar je rol binnen het team & of je nog voldoende beloond wordt voor je inspanningen. We hebben een "vrijdag projectdag" waarbij we je de mogelijkheid bieden om aan een eigen project, in overleg met de teamlead, te werken. Dat kan van alles zijn: iets concreets als visualisatie van klantgegevens, iets conceptueels (jouw briljante idee), tot het leren van een nieuw framework of programmeertaal.

Daarnaast bieden we 25 vakantie (+4 ATV) dagen zodat je buiten je werk ook lekker kunt ontspannen, een goed pensioen en natuurlijk personeelskorting op je verzekeringen bij ons.


Over jou

Of je nu medior of senior bent, zijn dit de dingen die we zoeken in nieuwe teamleden:

 • Je ontwikkelt graag samen aan projecten;
 • je neemt verantwoordelijkheid voor de dingen die je bouwt;
 • je houdt ervan om in afrondbare blokken te werken;
 • je hebt overzicht en ontwikkelt visie terwijl je bezig bent met de details;
 • een programmeertaal is voor jou een tool, niet een doel;
 • git, code standaarden & code reviews zijn voor jou vanzelfsprekend;
 • je weet onderscheid te maken tussen hypes & bruikbare nieuwe technieken;
 • je hebt kennis van PHP en / of JAVA.


Hoe verder?

Als bovenstaande beschrijving je aanspreekt en op jou van toepassing is, neem dan contact op met onze recruiter op rvgool@vcn.nl met een aansprekend CV, link naar je github/bitbucket pagina of voorbeeldcode van een recent project dat je opgepakt hebt en korte motivatie waarom je interesse hebt in deze vacature.

 

Recruiter:
Dirk Smulders
06-12404511

Mail Dirk

Contact

VCN Verzekeringen
VCN United Capital

Contact