• 29-01-2018

VCN Nieuwjaarsbijeenkomst 2018: samen de toekomst in
Op woensdag 17 januari werd de 18e editie van de VCN nieuwjaarsbijeenkomst georganiseerd. Ditmaal in het sfeervolle congrescentrum 1931 te ‘s-Hertogenbosch, in aanwezigheid van ruim 500 gasten uit de financiële branche. Deze wederom succesvolle bijeenkomst is inmiddels een waar begrip bij de aangesloten intermediairs, maatschappijen en overige relaties.

Rolf van der Beek, commercieel manager van VCN, opende de bijeenkomst met een pleidooi over afhankelijkheid en andere thema’s die spelen bij het intermediair. Hij benadrukte nogmaals dat VCN er is om het intermediair te ontzorgen. Rolf stelt: ‘Als je goed kiest met wie je samenwerkt, word je daar sterker van.’

Trots
Vervolgens was het podium voor Jan Veldsink, oprichter van de Veldsink Groep. Hij blikte met ons terug naar de afgelopen jaren. Hij deelt dat hij trots is op zowel de Veldsink Groep als VCN.  ‘We hebben in 40 jaar tijd de Veldsink Groep opgebouwd, en zijn al die tijd onafhankelijk geweest.’ Ook voor de toekomst ziet hij nog steeds groei en kan hij bevestigen dat we het goed doen. Jan Veldsink geeft het intermediair tot slot mee dat ze er bedacht op zijn dat ze hun portefeuille niet moeten laten vergrijzen.

Menselijk aspect hoog in het vaandel
Daarna ging Rolf het gesprek aan met Stefan Bell, directeur van VCN. Stefan benadrukt de samenwerking met VCN United Capital en de Financiële Makelaar. In deze combinatie kan VCN de intermediairs ondersteuning bieden op alle fronten. Stefan: ‘We willen meer dan goed zijn om continuïteit te bieden aan het intermediair. VCN is immers een mensen organisatie, het menselijk aspect staat hoog in het vaandel.'

Het verschil maken
Gastspreker Jaap Bressers zette met zijn verhaal de zaal aan het denken over hun eigen toegevoegde waarde, kracht en mogelijkheden. Jaap kwam op 21-jarige leeftijd door een duikongeval in een rolstoel terecht. Hierdoor besefte hij dat het leven het verdient om er iets bijzonders van te maken. Met zijn positieve instelling maakte hij duidelijk dat je met een kleine handeling het verschil kan maken. Ondanks de uitdagingen waar ook het intermediair mee te maken heeft, is het belangrijk dat je de kansen - die er zijn - niet over het hoofd ziet. 

Verbinding blijven zoeken met elkaar
Rolf attendeerde het publiek vervolgens nogmaals op het feit dat ook kleine dingen het verschil kunnen maken. ‘Laten we de verbinding met elkaar blijven zoeken’. Met een druk op de knop luidde hij het 25-jarig jubileumjaar van VCN in.

De foto's van de Nieuwjaarsbijeenkomst 2018 vind je hier: