• 29-06-2018

Onlangs is VCN een samenwerking aangegaan met de nieuwe volmacht-verzekeraar China Taiping Insurance. Deze Chinese verzekeringsmaatschappij is sinds 1929 actief en werkt vanaf 2011 op de Nederlandse markt.
 

Totaalpakket Particulier en Totaalpakket MKB
Voor VCN gaat China Taiping participeren in de pools ‘Totaalpakket Particulier’ en ‘Totaalpakket MKB’. Daarnaast gaat VCN voor China Taiping een aantal specifieke contracten beheren voor zakelijke relaties. Door deze samenwerking heeft VCN de risicospreiding binnen haar belangrijkste producten verbeterd. Het besluit is mede genomen met het oog op de veranderingen in de verzekeringswereld, met name de afname van het aantal verzekeraars. “We hebben deze stap gezet, om onafhankelijk te blijven en het intermediair voldoende keuze te kunnen blijven bieden.”, vertelt Stefan Bell, directeur van VCN.
 

Samenwerking is een kans
China Taiping is als verzekeraar in Nederland vooral actief als risicodrager op de beurs en in volmacht ook in het MKB- en particuliere segment. De vertegenwoordiger voor Nederland is Martin Berrevoets. Voor VCN is hij geen onbekende; hij heeft ruime ervaring bij diverse Nederlandse verzekeraars, onder andere Reaal en Generali. Op de vraag waarom China Taiping kiest voor een (volmacht)samenwerking met VCN antwoordt Martin Berrevoets het volgende: ”De samenwerking met VCN  is een uitgesproken kans. VCN heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot een professionele organisatie, die de groei ook goed kan bijhouden. Als gevolmachtigd agent en serviceprovider heeft VCN een groot netwerk van aangesloten kantoren, die door deze samenwerking ook (verder) kennis kunnen maken met China Taiping Insurance.”
 

Grote speler
Wereldwijd is China Taiping een zeer grote speler, met zo’n 400.000 werknemers in dienst. Ze zijn in Nederland gestart om met name de ondernemers van Chinese afkomst op het gebied van verzekeringen een alternatief te kunnen bieden, naast de ‘traditionele’ schadeverzekeraars. Verder heeft China Taiping de ambitie om ook op lange termijn actief te blijven in Nederland en daarbij hoort een gezonde groeistrategie.

Op de foto vlnr: Johan Vermeer van Veldsink Groep, Stefan Bell van VCN, Martin Berrevoets, Kenneth Josias en Rob Spitters van China Taiping Insurance.